RELAXEAZĂ-TE ÎN AER LIBER ÎNTR-UN HAMAC CONFORTABIL

A spus cineva relaxare? Întâmpină sezonul cald cu brațele deschise și cu o dorință nesfârșită de a petrece mai mult timp în aer liber.

Fie că ai propria ta curte, fie că îți place să petreci timp în parc, există un hamac potrivit pentru fiecare locație. Tot ce trebuie să faci este să alegi modelul care se potrivește cel mai bine cerințelor și nevoilor tale.

Disponibile în diverse forme și din diverse materiale, hamacele au devenit o adevărată piesă de mobilier de grădină pentru zilele calde de primăvară și vară. Ce poate fi mai plăcut și relaxant decât să îți petreci ziua în aer liber, întins într-un hamac? Indiferent că îl folosești în curte, în parc sau în camping, hamacul suspendat îți oferă cadrul perfect pentru a te odihni, pentru a citi cartea preferată sau pentru a te relaxa la soare. Dacă vrei să afli cele mai importante detalii despre hamace, dar și cum alegi modelul potrivit pentru tine, citește în continuare și descoperă ghidul de mai jos.

CE ESTE UN HAMAC ȘI DE CE AI NEVOIE DE UNUL PENTRU GRĂDINA TA?  

Deși a evoluat de la scopul pentru care a fost creat în urmă cu peste 1000 de ani, hamacul rămâne la bază o bucată de țesătură rezistentă suspendată între două puncte fixe. Așa se obține un loc asemănător unui pat, dar mult mai confortabil. Disponibil într-o varietate de modele, dar ce mențin ideea de bază, hamacele au devenit din ce în ce mai populare. Sunt prezente în curțile proprii sau fac parte din echipamentul de camping. Hamacul suspendat este o alegere populară în rândul locuitorilor marilor orașe care preferă să se relaxeze într-un hamac în parc după o zi aglomerată.

Cât despre beneficii, utilizarea unui hamac promite mai mult decât o relaxare profundă. Datorită atât formei obținute după ce hamacul este suspendat, cât și materialelor ce se mulează pe forma corpului, hamacele suspendate îți oferă cea mai bună și naturală poziție de a adormi. Senzația de odihnă este susținută de legănarea ușoară ce induce relaxarea totală a corpului. Dar avantajele utilizării unui hamac suspendat ca mijloc de relaxare nu se opresc aici. Cele mai recente studii arată că odihna într-un hamac îmbunătățește postura corpului prin alinierea corectă a acestuia. Poziția corpului în hamac reduce vizibil stresul și durerile de gât și spate datorită faptului că nu există puncte de presiune care să exercite tensiune la nivelul musculaturii și oaselor.

O pauză de relaxare în hamac merită încercată. Indiferent de locul de relaxare, odihna este garantată.

CUM ALEGI UN HAMAC SUSPENDAT?

De la prima căutare online găsești o varietate de modele de hamace, de la hamacul cu suport, până la hamacul de camping sau grădină. Dacă diversitatea modelelor te pune în dificultate și vrei să te asiguri că alegerea făcută este cea mai bună pentru tine, există o serie de criterii pe baza cărora poți alege hamacul care ți se potrivește.

Să începem cu scopul și locul utilizării. Aici poți alege dintre un hamac cu suport metalic sau din lemn, ce îți oferă cadrul perfect pentru a suspenda hamacul preferat chiar în grădina ta. Poți alege modelul care se pliază cel mai bine cerințelor tale. Un hamac cu suport metalic este mai rezistent și durabil în timp, dar asigură-te că ai suficient spațiu atât pentru utilizarea în siguranță a acestuia, cât și pentru depozitarea într-un loc uscat în sezonul rece și ploios. O altă opțiune este hamacul suspendat, modelul clasic, care se fixează între doi stâlpi sau copaci rezistenți. Sistemul de suspensie este format din carabiniere și corzi rezistente. Îți recomandăm acest model dacă folosești hamacul în parc sau în camping, datorită formei compacte și spațiului redus necesar pentru depozitare.

Dimensiunea hamacului de asemenea variază. Pornind de la hamacele pentru copii până la modelele de hamace pentru adulți, trebuie să alegi în funcție de lungime și lățime. De exemplu, dacă ești o persoană înaltă, lungimea hamacului poate fi un criteriu de departajare. Sau dacă vrei să folosești hamacul împreună cu o altă persoană, îți recomandăm să alegi un hamac dublu, cu o lățime vizibil mai mare și un sistem de suspensie mai rezistent.

Ultimul detaliu important este materialul din care este realizat hamacul. Aici ai la dispoziție o varietate de modele din care poți alege. Totul depinde de preferințele tale, dar și de locația în care îl folosești și temperatura exterioară. Un hamac suspendat din plasă sau sfoară împletită este alegerea ideală pentru plajă și zonele de la malul mării. Țesătura permite circulația optimă a aerului fără să transpiri. Hamacul matlasat are un interior din spumă și exteriorul rezistent la umezeală. Este recomandat copiilor, fiind mult mai stabil și confortabil, dar este perfect și pentru drumeții sau camping. Hamacele din bumbac țesut sunt cele mai populare, o alegere recomandată pentru grădini. Materialul se întinde ușor, însă trebuie protejat de umezeală.

Fiecare model de hamac are propriile sale avantaje. Deși unele detalii diferă, confortul și relaxarea sunt garantate indiferent de alegerea ta. Bucură-te din plin de razele soarelui din sezonul cald în timp ce te odihnești în hamac.