CSM Bucuresti, calificare directa in sferturile de finala ale EHF Champions League. Cristina Neagu a reusit golul 1000 in aceasta competitie

[ad_1]

CSM Bucuresti a reusit calificarea directa în sferturile de finală ale EHF Champions League, dupa victoria din Germania, 27-25 pe terenul echipei germane Bietigheim, in etapa a 12-a grupelor.

Elevele lui Adi Vasile au condus la pauza cu 15-12, desi in minutul 16 Emilie Arntzen a fost eliminata din joc, pentru un cartonas rosu primit direct. Gazdele au revenit la inceputul mitanului secund și chiar au preluat conducerea la 19-17, dar dupa un time-out în poartă a intrat Evelina Eriksson în locul lui Marie Davidsen, iar în uralele fanilor români, fetele noastre au egalat prin Cristina Neagu și au preluat conducerea jocului pana la final.

La acest meci. Cristina Neagu a mai doborât un record în EHFCL, cea mai bună handbalistă din lume în patru rânduri marcand golul 1000 în Liga Campionilor, fiind pe locul trei, după Anita Gorbitz și Jovanka Radicevic.

Pentru CSM Bucuresti au marcat: Malin AUNE – 6g, Cristina NEAGU – 5g, Grace ZAADI – 4g, Elizabeth OMOREGIE – 3g, Crina PINTEA – 3g, Ema ALIVODIC – 3g, Emilie ARNTZEN – 1g, Alexandra DINDILIGAN – 1g, Siraba DEMBELE – 1g.

Adi Vasile: “Bietigheim ne-a făcut să luptăm până la ultima fărâmă de energie după un meci extraordinar. Este ușor pentru mine în acest moment din postura de câștigător, dar vreau să felicit Bietigheim pentru acest meci. Totodată, sunt extrem de mândru să fiu aici și să o am alături de mine pe Cristina Neagu, care astăzi a scris istorie și este un model pentru toată lumea în acest sport. În repriza a doua, am știut cum să rulăm totul, în special în apărare, unde a trebuit să legăm anumite lucruri!”

Cristina Neagu: “Cel mai important lucru în fiecare meci este să câștigăm meciul, nu m-am gândit niciodată la obiective personale. Nu mi-a păsat dacă ating borna de 1000 de goluri în meciul acesta sau în altul. Mi-am dorit să câștigăm și mă bucur că am reușit să facem acest lucru. Totodată, vreau să felicit echipa Bietigheim pentru că atât în meciul din București, cât și în cel de astăzi, am câștigat punctele cu dificultate, după un meci greu, împotriva unei echipe foarte puternice„.

Pe 5 februarie, în Sala Polivalentă din Capitală, in ultimul meci pe teren propriu în faza grupelor, de la ora 17:00, CSM Bucuresti va evolua contra franțuzoaicelor de la Brest Bretagne Handball.

Înainte de această partidă, în Liga Florilor MOL, va avea loc cel mai important meci din handbalul feminin românesc, in returul ligii naționale, cand CSM va primi replica echipei campioane CS Rapid București, luni, 30 ianuarie 2023, de la ora 17:30, la Sala Polivalentă.

Articolul CSM Bucuresti, calificare directa in sferturile de finala ale EHF Champions League. Cristina Neagu a reusit golul 1000 in aceasta competitie apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.

[ad_2]