A alege sa amenajezi casa cu stil japonez inseamna sa imbratisezi un gust estetic deosebit, care este clar diferit de obiceiul stilului occidental si reprezinta, de asemenea, un stil de viata care este adesea diferit de viata noastra de zi cu zi. Caracteristicile sunt expresia cea mai clara a unui stil de viata. care are ca element fundamental seninatatea si bunastarea, fiind astfel opusul stilului occidental care vede deseori in case mai presus de toate caracteristica luxului.
Casele mobilate in stil de design interior de tip japonez sunt intotdeauna medii confortabile si proiectate in conformitate cu o utilizare inteleapta a spatiului.
Stilul japonez se caracterizeaza printr-o amprenta minimalista si atingeri de decor care confera casei si tuturor camerelor sale un sentiment delicat de calm si seninatate.
Prin accesorii unice care contin in ele o privire asupra istoriei si traditiei unei culturi, este intotdeauna important sa se defineasca ideile de decor care sunt declinate camera cu camera, facandu-le coerente intre ele.
Trebuie sa aiba mobilier japonez
In stilul japonez, idealul frumusetii este identificat prin simplitate, care este intotdeauna afisata cu mandrie prin accesorii functionale cu linii si forme sobre.
Materialele naturale care ofera un ideal de usurinta tipic stilului oriental au intotdeauna un mare impact estetic, precum si detaliile realizate adesea din fibra naturala, cu forme sofisticate, cu tesaturi mari realizate manual, sunt intotdeauna frumoase si mai presus de toate functionale si adauga acea atingere simpla si in armonie cu natura, astfel incat sa faca orice mediu interior sau exterior placut pentru ochi, dar mai presus de toate frumos de trait.
In crearea unui mediu de inspiratie japoneza, este esential sa ,,incalziti” contextul cu lemn de culoare deschisa, care trebuie considerat drept materialul de ghidare care face casa usoara si usoara. Dar, de asemenea, lumina este protagonista, deoarece este capabila sa se reflecte pe pereti, riguros limpede, care reprezinta un fundal neutru care devine o paleta pentru a fi decorata cu mobilier contrastant si care sunt intotdeauna perfect integrate.
Materiale pentru o casa in stil japonez
Dupa cum vom vedea, mobilierul japonez foloseste pe scara larga materialele naturale:
pentru a da un caracter japonez, este esential sa folositi covorase, paravane si perne care sa inlocuiasca scaunele si care sunt foarte des asezate langa mesele joase.
Lemnul, bambusul, sticla, hartia de orez si tesaturile proaspete precum bumbacul si inul sunt acele elemente capabile sa reprezinte un mediu marcat minimalist, dar cald si primitor.
TATAMI Acestea sunt covoare naturale din paie care acopera podelele unei case.
Trucuri pentru mai multa lumina
Un truc pentru a avea spatiu si lumina este cu siguranta utilizarea de usi glisante, canapele extensibile si mobilier cu structuri usoare.
De fapt, casa traditionala japoneza este organizata intr-un mod simplu si cu utilizarea de panouri si pereti glisabili care permit transformarea acesteia in functie de nevoile si orele zilei.
Livingul
Livingul japonez este un loc special in care, in general, spre deosebire de cultura noastra, peretii nu sunt elemente ,,imobile” si ,,voluminoase”, ci sunt transformate in structuri usoare pentru a fi variate in functie de nevoi.
Este un mediu marcat de lejeritate, caracterizat printr-o curatenie extrema a formelor si puritatea liniilor se traduce prin spatii simple si fin elegante, fara excese si unde esentialitatea este protagonista.
Mobilier compact si geometric
Mobilierul compact si geometric, covorasele de tatami, separatoarele din hartie de orez si decoratiunile inspirate din natura si graficate cu semne clare si curate, marcheaza un stil de viata Zen care se refera la gustul pentru esentialitate, pentru a realiza un echilibru interior. De neratat sunt unitatile de depozitare, bufetele din ratan tesute tipice stilului japonez si comoda dotata adesea cu usi glisante, asa-numitul Tansu. Dar si canapeaua Futon care, combinata cu Tatami, covorasul din hartie de orez si papura, ofera fara indoiala acea aroma orientala inconfundabila, care este din ce in ce mai apreciata.
Culori si accesorii ale traditiei orientale
Culoarea aleasa pentru acest mediu este opaca si alb fumat, bej, crem, gri deschis si negru domina in paletele de culori ,,lemnoase” potrivite pentru aceasta inspiratie.
In ciuda tuturor neutralitatii lor, acestea sunt culori utile pentru relaxarea vizuala, sunt perfecte ca fundal pentru mobilierul din lemn si, asa cum dicteaza traditia orientala, pentru compozitiile armonice mici de accesorii.
Bolurile din ceramica lucrate manual, cu imperfectiunile lor adesea ,,restaurate si corectate”, sunt cele care spun natura si istoria lor, facand ca imperfectiunile mici sa apara ca o valoare unica si foarte cautata, potentiala inspiratie pentru fiecare camera din casa.
Accesorii ,,usoare”
Casa japoneza tinde sa fie un loc de dimensiuni reduse, deci este esential sa pregatiti elemente de amenajare ,,usoare” care se preteaza, de asemenea, la amenajarea spatiilor deschise, cum ar fi spatiile deschise, unde ecranul decorat si uneori impletit nu poate lipsi, util ca separe care va permite sa organizati spatii cu o mare eleganta.
In sufragerie atunci nu puteti rata plantele verzi, care adauga naturalete si prospetime interioarelor, daca nu doriti sa urmati strict stereotipul si sa alegeti doar bonsai, puteti opta pentru plante cu tulpini inalte si puternice, precum palma kentia sau bambusul pe care are frunze lungi si inguste care se adapteaza perfect decorului oricarei camere, garantand ordinea si armonia.
Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui sa le faci pentru a avea o casa cocheta, cu minim de investitie, poti apela la un designer de interior, recomandarea noastra sunt Studio West Concept, firma design interior din Timisoara.