Usile din PVC pentru case sau apartamente – ce trebuie sa stii

Acum, in 2021, ușile din PVC sunt una dintre cele mai populare optiuni pentru proprietarii de case din tara noastra. Ca material, PVC-ul este accesibil, ușor de întreținut și durabil, făcându-l o alegere excelentă pentru uși. Mai ales atunci când se compară cu materialele consacrate, precum lemnul sau aluminiul.

Sa privim asadar principalele caracteristici, beneficii și trasaturi ale ușilor de acest tip, potrivite pentru apartamente, case sau alte tipuri de spatii ori constructii:

PVC-ul este o formă de plastic rigid, dur și inflexibil. După ce este fabricat, multe companii aleg sa intareasca PVC-ul prin introducerea unui miez de oțel galvanizat, menit sa creasca rezistența și sa ofere un plus de  liniște sufletească atunci când vine vorba de securitatea și longevitatea ferestrelor și ușilor.

Ușile PVC pot fi montate ca uși interioare sau exterioare, incluzând atât intrările din față, cât și cele din spate. În plus, față de ușile tradiționale, acestea ofera o gamă uriasa de stiluri din care să alegeți.

Avantajele ușilor PVC

  • Eficienta costurilor 

Unul din motivele principale pentru care proprietarii de case aleg usile exterioare din PVC este prețul. Cand vrei sa te incadrezi intr-un buget redus, aceasta este cea mai buna optiune! Te bucuri de un produs accesibil, care nici macar nu necesită o întreținere costisitoare.

  • Siguranta si securitate

Ușile moderne din PVC au componente din oțel zincat care sunt foarte greu de rupt – ceea ce înseamnă că locuința  ta va fi mai sigură împotriva infractorilor. Poti crește și mai mult nivelul de securitate cu un mecanism de blocare in mai multe puncte.

  • Ușor de întreținut

PVC-ul nu se confruntă cu aceleași probleme de deformare sau putrezire pe care le intampina o ușă din lemn, astfel încât este foarte bine adaptată climatului ușor ploios, rece si umed din multe regiuni ale Romaniei. De asemenea, este foarte ușor de întreținut, întrucât este necesara adesea o simpla stergere cu un produs de curățat.

  • Excelent pentru izolarea termica

Izolarea și reducerea condensului reprezintă un alt mare beneficiu al ușilor PVC de azi. Nu numai că acestea va vor ajuta să vă mențineți casa mai caldă (sau mai racoroasa în lunile de vară), ci vor si izola împotriva zgomotului (dacă locuiți lângă un drum aglomerat ori intr-un cartier galagios). PVC inseamna si o rezistenta la foc mai mare decât variantele de usi din lemn.

  • Eficienta energetica

Ca urmare a proprietăților de izolație termica, ușile PVC vă pot ajuta si la reducerea pierderilor de căldura – astfel va trebui să cheltuiți mai puțini bani pentru încălzirea casei și veți consuma mai puțin combustibil (prin centrala pe gaz/lemne/curent). O veste bună atât pentru portofel, cât și pentru mediul inconjurator!

Cere o oferta pentru usile de PVC pentru casa ori apartamentul tau la Ferestrehelios.ro

Comentariile speciale către editor:

Sursa foto: HELIOS