Tipuri de Profile la ANVELOPE – Iata ce ne explica cei de la Vadrexim!

Desi anvelopele seama intre ele, un lucru le diferentiaza foarte clar. Acesta este profilul anvelopei sau desenul de pe banda de rulare a anvelopei. In functie de sezonul in care sunt folosite dar si de domeniu de utilizare desenele de pe banda de rulare diferea si sunt  foarte importante pentru performantele cauciucurilor.

Asadar, orice anvelopa are deci un desen unic pe banda de rulare. In functie de utilizarea sa, de vara sau de iarna, urbana sau sportiva, dar si de performantele dorite, rapiditate, longevitate sau silentiozitate, banda de rulare este una specifica.

Banda de rulare a cauciucului reprezinta acea parte a unei anvelope care intra in contact direct cu drumul. Este constituita din lamele, caneluri si santuri laterale.

Vadrexim.ro va prezinta mai jos principalele profile intalnite la anvelope, fie ele de vara, de iarna, sau all season.

Profilul simetric este cel mai des intalnit de pe piata. Se foloseste mai ales pentru modelele de autovehicule citadine sau pentru masinile familiale care nu sunt atat de puternice. De asemenea, sunt cele mai bune pentru trasee mai scurte.

Avantajele cauciucurilor simetrice:

  • sunt rezistente in timp,
  • au o mare durata de viata.
  • sunt destul de economice.
  • ofera confort la condus optim.

Profilul asimetric este intalnit la anvelopele de pe masinile mai puternice, pentru cele sportive sau pentru masinile berline mai mari. Ofera cele mai bune performante in ceea ce priveste aderenta, mai ales pe un carosabil mai umed, dar si o buna tinuta pe drum, la viraje si viteza mai mare.

Cauciucurile care au un profil asimetric ofera cel mai ridicat confort la condus si sunt foarte silentioase. Sunt disponibile in dimensiuni medii sau mari, de la 15 la 22 inchi. Anvelopele asimetrice au un singur sens de montare, fiind prevazute cu o parte interioara si una exterioara.

Avantajele acestui tip de anvelope:

  • sunt silentioase.
  • ofera cele mai bune performante la viraje si pe un carosabil umed chiar si la cele mai ridicate viteze
  • sunt stabile si mai rezistente la acvaplanare.

Profilul directional, sau in forma de V este un profil preconizat pentru masinile sportive, dar si pentru folosirea pe timp de iarna. Banda de rulare la anvelope de iarna este de cele mai multe ori in forma de V pentru a permite o excelenta aderenta la franare pe carosabil umed sau pe o sosea inzapezita.

Anvelpele directionale au deci un sens de montaj, sens indicat de o mica sageata care ne arata directia de rulare sau sensul de rotatie.

Avantajele acestor anvelope:

  • ofera o buna evacuare a apei deci sunt foarte rezistente la fenomenul de acvaplanare.
  • au o foarte buna aderenta pe carosabilul umed sau inzapezit.
  • au o foarte buna motricitate si tinuta pe sosea in viraje.

Fiecare cauciuc cu profilul sau raspunde deci unor nevoi specifice ale masinii sau ale soferului cum ar fi : stilul de condus, confortul dorit, precizia in viraje, siguranta pe carosabilul pe care se circula de obicei.

Daca doresti sa afli mai multe informatii despre acest subiect iti recomandam sa intri pe www.vadrexim.ro. De aici vei putea alege profilul de anvelope dorit, la un pret foarte bun si cu Livrare Gratuita la tine acasa.