Tips&tricks: cum sa gestionezi eficient deseurile pe care le produci?

Conform legislatiei in vigoare, daca reprezinti o companie care se ocupa de importuri sau de producerea de bunuri, ai obligatia ca in fiecare an sa te ocupi de gestionarea deseurilor introduse pe piata.

In acest sens, trebuie sa tii o evidenta clara a deseurilor pe care firma le produce, astfel incat sa stii care este cantitatea deseurilor de care sa te ocupi ulterior. Descopera din randurile de mai jos tot ce trebuie sa stii despre procesul de reciclare ambalaje si cat de mult conteaza acest aspect pentru mediul inconjurator!

Reciclare ambalaje – cum sa gestionezi eficient deseurile?

Daca nu ai suficient timp la dispozitie pentru a te ocupa de managerierea deseurilor, atunci trebuie sa stii ca o solutie practica si eficienta este aceea de a colabora cu un OIREP. Este vorba despre o organizatie specializata in acest sens, care te ajuta sa gasesti cei mai buni colectori de pe piata si care, in acelasi timp, se ocupa de intocmirea rapoartelor de mediu pe care anual sau trimestrial trebuie sa le depui la Autoritatea Nationala de Mediu.

Cum iti poti transfera responsabilitatea catre un OIREP?

In ceea ce priveste transferul de responsabilitate catre un OIREP, trebuie sa stii ca este important sa inchei un contract cu o astfel de organizatie. Acest document trebuie sa includa informatii clare despre cantitatea deseurilor de care specialistii trebuie sa se ocupe, tipurile de rapoarte pe care trebuie sa le intocmeasca, dar si tarifele pe care trebuie sa le suporti in calitate de persoana juridica. Mai mult, asigura-te ca in contract sunt trecute datele de identificare ale ambelor parti.

Un alt pas important, pe care trebuie sa il faci este acela de a intocmi o procura la notar, prin care oferi partenerilor tai drept de semnatura in numele firmei pe care o reprezinti. In baza acestui document, specialistii isi vor putea desfasura activitatea foarte usor din punct de vedere legal.

Verifica activitatea OIREP-ului

Chiar daca oficial iti transferi responsabilitatea privind managerierea deseurilor catre un OIREP, ramane in grija ta sa verifici daca partenerii pe care i-ai ales isi fac treaba bine. De ce? Daca inspectorii de la ANM vin in control si gasesc nereguli, firma pe care o reprezinti va fi cea sanctionata, nu OIREP-ul pe care l-ai contractat. Asadar, este important ca din cand in cand sa iti aloci timp pentru a verifica daca totul este in regula.

Valorificarea deseurilor, o actiune importanta pentru protejarea mediului inconjurator

Dincolo de faptul ca atunci cand gestionezi deseurile conform legislatiei in vigoare, te pui la adapost de sanctiunile costisitoare altfel ti-ar putea fi aplicate, este important sa te gandesti si la faptul ca astfel contribui la imbunatatirea mediului inconjurator.

Consumerismul a devenit un fenomen in intreaga lume: oamenii cumpara foarte multe produse, pe care le folosesc o perioada scurta de timp, fara a se gandi la felul in care actiunile lor impacteaza resursele naturale. Daca nu vom incepe sa acordam o importanta aparte acestui aspect, cu totii riscam ca in doar cateva decenii sa nu mai avem resurse naturale pe care sa le folosim.

Ecologic3RAmbalaje.ro iti este un aliat de incredere atunci cand vrei sa te ocupi de gestionarea deseurilor eficient! Specialistii din cadrul acestui OTR reciclare dispun de cunostinte vaste, datorita carora pot sa iti ofere servicii de calitate, asa ca nu ezita sa folosesti datele de contact de mai jos pentru a lua legatura cu ei!

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500