Proiecte de anteprenoriat social si de succes, cu Dr. Vanessa Youness

Pentru a putea ajunge sa vorbesti despre succes, trebuie sa stabilesti ce inseamna succesul pentru tine si cum poate fi obtinut in domeniul de interes la care te raportezi.

Pasii pe care-i vei face ulterior vor fi dictati de aceasta definitie. Sunt multe persoane care aleg sa aiba succes doar in anumite aspecte ale vietii, cum ar fi relatiile personale sau afacerile. 

De aceea, vedem mai frecvent oameni realizati in aceste domenii, in timp ce in altele vedem frecvent doar oameni care se zbat, dar nu la fel de multe exemple de succes.

Asa am ajuns sa analizam ce anume le poate imbina pe toate? Iar in cautari am gasit ca imbinarea cea mai de succes se regaseste in antreprenoriatul social si in viata anteprenorilor sociali.

Am gasit mai multe exemple de antreprenoriat social si la noi in tara. Un exemplu de antreprenoriat social si chiar mai elaborat, este conceptul gandit si implementat de catre medicul Vanessa Youness.

Aceasta a dezvoltat un concept in care fonul sau de investitii este unul cu scop social, tot profitul generat de fondul de investitii se revarsa in fundatia ei tot cu scop social, care finanteaza clinica ei naturista, cazuri sociale si cercetare medicala. Este un circuit complet elaborat si totul in scopul social.

Se pare ca astfel de proiecte ofera celor ce le dezvolta un plus de satisfactie, mult mai implinitor decat cel financiar!