Prin ce se caracterizează o locuință în stil clasic?

Un proiect casă realizat în stil clasic nu se compară cu nimic din ce ai văzut până acum. Ceea ce îl face atât de special este atenția deosebită la detalii. Fie că este vorba de obiectele de mobilier sau etapele propriu-zise de execuție, totul va arăta impecabil. Dacă ești adeptul calității superioare și a somptuozității din punct de vedere estetic, stilul clasic de amenajare devine alternativa potrivită. În cazul în care te-ai hotărât să demarezi activitățile de realizare a unei locuințe în stil clasic ar trebui să apelezi la o echipă specializată. Numai cu ajutorul profesioniștilor poți reda rezultate armonioase din toate punctele de vedere.

Iată prin ce se caracterizează o locuință în stil clasic și de ce merită să o alegi:

–       Mobilier din lemn masiv – Stilul de amenajare clasic impune obiecte de mobilier voluminoase, realizate din lemn masiv, de cea mai înaltă calitate. Tocmai de aceea, dacă îți dorești să te bucuri de efecte vizuale inedite ar trebui să mizezi pe locuințele cu mai multe încăperi. Lemnul este un material recunoscut pentru caracteristicile durabile excelente și standardele înalte de siguranță și confort. Totuși, necesită o atenție deosebită la detalii când vine vorba de realizarea procesului de întreținere.

–       Finisaje deosebite – Prezente mai ales în zona pereților. Sunt utilizate ancadramente și cornișe speciale pentru a definitiva cu succes spații impresionante. Rezultatul va fi și mai autentic în exterior. Invitații vor fi cu siguranță impresionați. De asemenea, tot în zona pereților se integrează tapet decorativ pentru a accentua eleganța și rafinamentul locuinței. În zona ferestrelor sunt adăugate perdele și draperii din materiale premium precum catifea sau mătase. Tapițeriile reprezintă, de asemenea, opțiuni care ies din tipare. Se mizează exclusiv pe fibre naturale. În ceea ce privește podeaua, predomină parchetul din lemn masiv, colorat în nuanțe diverse.

–                  Obiecte decorative sofisticate – Stilul clasic creează o puternică legătură cu trecutul. Tocmai de aceea,sunt utilizate obiecte decorative vintage, dar careimpresionează prin aspectul estetic sofisticat. Într-o locuință clasică vei regăsi, așadar, sculpturi, oglinzi sau tablouri. Fiecare element reprezintă o adevărată piesă de artă care definitivează cu succes încăperi personalizate și încărcate de emoție.

–                  Iluminatul extravagant – Obiectele de iluminat sunt cele care dictează atmosfera generală.Candelabrele somptuoase care integrează becuri în formă de lumânări nu pot lipsi din peisajul clasic. Fâșiile de lumină se îmbină armonios și impresionează prin bun gust și claritate.

–                  Paleta cromatică neutră – Ce e prea mult strică, mai ales când vine vorba de amenajarea interioară și exterioară a locuinței.Culorile sunt în general neutre,pentru a nu da senzația de prea plin. Sunt utilizate, așadar, nuanțe de bej, maro sau crem.Pentru a conferi un suflu aparte locuinței, pot fi combinate și cu alternative pastelate.

Echilibru, rafinament și eleganță sunt principalele cuvinte asociate stilului clasic de amenajare. Locuințele somptuoase vor atrage cu siguranță toate privirile și îți vor conferi o serie diversificată de beneficii. Însă, pentru definitivarea cu succes a elementelor vei avea nevoie de o firmă construcții case specializată în proiectare și execuție.

Optează întotdeauna pe soluțiile inovative!