Pomii fructiferi cresc valoarea unei proprietati si scad amprenta de carbon

Cele mai evidente beneficii ale pomilor fructiferi sunt legate de mirosul florilor primavaratice, de fructele gustoase si sanatoase pe care le poti avea direct acasa, gratuit, fara sa mergi la supermarket. De asemenea, gradinile si spatiile verzi de pe langa casa vor arata magnific inconjurate de pomi fructiferi.

Dar, in afara de aceste beneficii esentiale pe care le au acesti pomi fructiferi pret avantajos, trebuie spus si faptul ca ei cresc valoarea unei proprietati. Daca sunt plantati in curte, aduc valoare ornamentala si ofera umbra atat de dorita vara. Umbra poate face ca intreaga locuinta sa fie mai racoroasa, ceea ce reduce nevoia de aer conditionat pe timpul verii.

Pomii fructiferi sunt deosebit de valorosi pentru ca generaza grana gratuita timp de multi ani. Prin urmare, daca intentionati sa vindeti casa in urmatorii ani, are sens sa plantati acum cativa pomi fructiferi. Acesta este un lucru mic pe care il puteti face pentru un profit mai mare atunci cand veti decide sa va mutati.

Un alt beneficiu major al pomilor fructiferi este acela ca plantarea lor scade amprenta de carbon. Mai exact, pomii fructiferi sunt benefici pentru mediu deoarece absorb emisiile de carbon din atmosfera si le transforma in oxigen proaspat si curat.

In realitate, lucrurile merg si mai departe decat atat. Ganditi-va la fructele care sunt importate din alte tari. Pentru a ajunge la noi in tara si pe rafturile din supermarket, este nevoie de mult combustibil care dauneaza mediului inconjurator. Daca mai multi oameni ar intelege acest lucru si ar alege sa cultive pomi fructiferi, atunci ar exista o cerere mai mica de importuri, ceea ce ar putea face o diferenta majora in combaterea schimbarilor climatice.

In fine, pomii fructiferi sunt un refugiu natural pentru insecte, pasari si alte vietuitoare pentru mentinerea echilibrului ecologic al spatiului in care locuim. Un singur pom fructifer poate produce cateva sute de fructe intr-un singur an, asa ca veti putea avea multe fructe la discretie chiar daca veti imparti cateva si cu alte vietuitoare.

Dat fiind efortul minim necesar pentru a planta si intretine un pom fructifer putem spune ca totul merita din plin. Toate acele fructe delicioase, mirosul pomilor infloriti primavara, umbra coroanei lor, frumusetea lor decorativa pentru gradini, curti si in jurul casei, posibilitatea de a avea fructe organice in mod gratuit – iata cate avantaje aduc pomii fructiferi pentru cei care ii planteaza.

Pomi fructiferi la preturi mici

Daca doriti sa plantati pomi fructiferi, acum puteti comanda puieti chiar si online. Intrati pe site-ul bulbi-flori.ro si acolo veti putea descoperi o gama larga de pomi: meri, peri, piersici, pomi fructiferi columnari, ciresi galbeni si negri, castani si aluni. Ati auzit de lamai triforat rezistent pana -25 grade si care poate atinge o inaltime de 80 – 100 cm? Il puteti gasi pe bulbi-flori.ro alaturi de alte specialitati de pomi si plante (kaki, rodie, smochin, plante ornamentale). Preturile sunt avantajoase si puteti comanda pachete cu mai multi pomi fructiferi la fel sau soiuri diferite.