Paul Georgescu vizeaza recordul mondial de distanta in ape inghetate. Care este secretul lui

Paul Georgescu se pregateste de o noua provocare extrema, dorind sa stabileasca un nou record mondial de distanta in inotul in ape inghetate. Cel mai valoros rezultat din toate timpurile ii apartine turcului Hamza Bakircioglu, care inotat incredibila distanta de 3,44 kilometri in februarie 2018 la o temperatura a apei de doar 4,1 grade.

Paul vizeaza recordul mondial de distanta in ape inghetate. Trebuie sa inoate cel putin 3,45 de kilometri. Hamza Bakircioglu a inotat 3,44 de kilometri intr-o apa cu temperatura de 4,1 grade. Locatia aleasa a fost lacul Sonthorfersee din Germania. Hamza a stabilit actualul record mondial pe 7 februarie 2018 intr-un peisaj hibernal.

Paul Georgescu este campion mondial la inot in ape inghetate pe distanta de 500 de metri. Este primul roman care a inotat o mila inghetata. S-a intamplat pe 2 februarie 2019 la Bucuresti. Atunci a parcurs cei 1600 de metri in 22 de minute si 43 de secunde.

Paul este si primul inotator din lume care a inotat o mila inghetata la Cercul Polar de Sud. A reusit atunci un timp de 22 de minute si 44 de secunde intr-o apa de 0,5 grade.

Nume mari din inotul in ape deschise si ape inghetate il vor sustine pe Paul la fata locului
Sunt doua variante luate in calcul ca locatie. Iar perioada in care ar putea avea loc inotul este decembrie 2020 – februarie 2021. Pentru ca sa fie omologat temperatura apei nu trebuie sa treaca de 5 grade. In semn de recunostinta pentru rezultatele obtinute in ice swimming nume importante din acest sport il vor sustine pe Paul.