Microneedling DermaPen. Indicații. Beneficii.

 

Microneedlingul cu Dermapen este o procedură cosmetică minim invazivă care stimulează circulația sângelui și producția de colagen. Scopul tratamentului cu Dermapen este îmbunătățirea generală a aspectului pielii, fie că este vorba de riduri fine, cicatrici, pete sau piele texturată. Înainte de a beneficia de un tratament microneedling, asigură-te că te documentezi temeinic despre Dermapen. Calitatea materialelor folosite, tehnologia avansată, pregătirea specialiștilor și renumele clinicii, în general, sunt factori care trebuie luați în considerare, pentru că de ei depinde rezultatul final. Îngrijirea post tratament este, de asemenea, un factor esențial pentru aspectul final al pielii, așa că respectă întocmai sfaturile medicului. Regulile generale (hidratare corespunzătoare, evitarea atingerii tenului sau folosirea cremelor cu protecție SPF) pot fi dublate de altele particulare, în funcție de tipul de ten, istoricul personal al pacientului și alte caracteristici.

Ce este dermapen și cum funcționează?

Un aparat Dermapen este un dispozitiv de microneedling fracționat, care îmbunătățește aspectul și calitatea pielii. Este eficient în reducerea liniilor fine și ridurilor, vergeturilor, cicatricilor chirurgicale și postacneice. Microneedlingul fracționat sau terapia de inducție a colagenului se folosește pentru a perfora pielea într-un mod controlat și precis. În comparație cu alte tratamente de întinerire a pielii, Dermapen 4 este sigur pentru orice tip de piele, are un timp scurt de tratament și un disconfort minim, fără să implice timp de recuperare prelungit.

 

Care sunt efectele dermapenului asupra pielii?

La scurt timp după mezoterapia cu Dermapen se pot observa următoarele efecte: liftingul și întinerirea pielii, reducerea cicatricilor chirurgicale, acneice sau de altă natură, îmbunățirea aspectului ridurilor și liniilor fine. De asemenea, un tratament Dermapen cu microneedling ajută la mai buna absorbție a produselor topice de îngrijire a pielii. Hidratarea este un criteriu esențial în ceea ce privește păstrarea unui aspect proaspăt al tenului, astfel că ar trebui să te preocupe stilul de viață sănătos și tratamentele cosmetice.

Cum are loc procesul dermapen?

Dermapen este un dispozitiv automat de microneedling, cu un cartuș cu vârf de unică folosință, care utilizează mai multe micro-ace pentru a penetra vertical pielea la viteză mare. Acțiunea Dermapen creează micro-răni ale pielii, stimulând astfel producția de colagen. Microleziunile încurajează și valorifică capacitatea înnăscută a corpului de a regenera și repara pielea prin procese fiziologice normale.

Procedura doare?

În comparație cu alte tratamente de întinerire a pielii, Dermapen este sigur pentru orice tip de piele, implică un timp scurt de tratament și un disconfort minim. În funcție de zona tratată și de profunzimea tratamentului, poate exista un ușor disconfort în timpul procedurii. Însă anestezicul  topic care se aplică cu 15 minute înainte de tratament ajută considerabil la atenuarea disconfortului.

Îngrijirea post-dermapen

Post tratamentul cu Dermapen poate apărea roșeață sau eritem al pielii, precum și o posibilă sângerare. Severitatea eritemului depinde de cât de profund a fost efectuat tratamentul și de caracteristicile pielii. Îngrijirea corespunzătoare după procedura cu Dermapen va ajuta la ameliorarea efectelor secundare și va contribui la aspectul proaspăt al pielii.

  • Ca regulă generală, ar trebui să apelezi constant la protecție solară în primele 2 săptămâni după microneedling. Asigură-te că aplici protecție solară oricând ieși afară și nu petrece timp prelungit la soare în prima săptămână după procedura de microneedling, deoarece vei fi mai predispus la daune solare decât de obicei.
  • Evită să-ți atingi fața și dacă este necesar, spală-te pe mâini înainte de a o face.
  • Nu te machia și evită piscinele, saunele și situațiile în care s-ar putea să transpiri puternic, inclusiv antrenamentele intense la sală, pentru a proteja pielea proaspăt tratată. Poți relua toate aceste activități și stilul obișnuit de viață abia după ce au trecut 72 de ore de la tratament.

Pe lângă aceste reguli generale, ar trebui să primești instrucțiuni detaliate despre ce să faci după microneedling de la medicul care a efectuat procedura. Instrucțiunile se pot baza în mod special pe istoricul tău medical sau pe tipul de piele, așa că asigură-te că le urmărești cu atenție.