Idei si conceptii gresite despre serviciile funerare explicate

Exista o serie de ganduri gresite despre inmormantari. Iata cateva care ar trebui luate in considerare si abordate atunci cand planificati o inmormantare. Este foarte important sa luati in calcul faptul ca inmormantarile ar trebui facute asa cum simtiti si cum va doriti, fara sa tineti cont de toate cliseele sociale.

De asemenea, in momentul in care apelati la servicii funerare, ar trebui sa luati in calcul si aceste dorinte persoanle, pe care sa le expuneti persoanelor implicate. Iata cele mai comune afirmatii negative despre serviciile funerare pe care vom incerca sa le explicam.

Funeraliile ne intristeaza prea mult

Cand o persoana pe care o iubim moare, in mod natural suntem tristi. Funeraliile ne ofera un loc sigur in care sa ne imbratisam durerea si in care sa invatam sa ii facem fata. De asemenea, inmormantarile sunt primele momente in care vei incepe sa faci fata durerii pierderii si mecanismele de coping se vor activa.

Funeraliile sunt incomode

A aloca doar cateva ore din saptamana pentru a-ti demonstra dragostea fata de persoana care a murit si sprijinul pentru supravietuitori nu este un inconvenient, ci un privilegiu. In momentul in care mergi la o inmormantare iti oferi ajutorul familiei indurerate si iti iei ramas bun de la persoana care a decedat. Desigur, nu este obligatoriu sa participi la o inmormantare si nici nu trebuie sa te simti jignit atunci cand anumite persoane nu vin la o inmormantare pe ca o organizezi.

Funeraliile si incinerarea se exclud reciproc

O inmormantare (cu sau fara trupul prezent) poate fi tinuta inainte de incinerare. Corpurile imbalsamate sunt adesea incinerate in anumite religii, in timp ce in cazul ortodocsilor, incinerarea este mult mai rara. Daca totusi vrei sa incinerezi decedatul, atunci poti face asta si poti face si slujba de inmormantare, daca vei gasi un preot dispus sa o faca.

Funeraliile sunt doar pentru oamenii religiosi

Ceremoniile nereligioase sunt, de asemenea, adecvate si vindecatoare pentru toate persoanele, nu doar pentru religiosi, motiv pentru care toti pot participa la inmormantari, chiar daca cred sau nu in existenta divinitatii si indiferent de religia pe care o au.

Funeraliile ar trebui sa reflecte ceea ce si-a dorit persoana iubita

Poate ca nu … In timp ce dorintele persoanei care a murit ar trebui respectate, inmormantarile sunt in primul rand in beneficiul celor vii, deci, persoanele care se ocupa de inmormantare au ultimul cuvant de spus si trebuie sa se tina cont de parerea familiei defunctului.

Funeraliile sunt doar pentru adulti

Oricine este suficient de mare pentru a iubi este suficient de mare pentru a jeli. Si copiii ar trebui sa aiba dreptul si privilegiul de a participa la inmormantari, atunci cand au varsta potrivita si sunt suficient de mari incat sa inteleaga ce se intampla.