DEGIANNY – biografia unui producator muzical, artist si DJ roman

Cine este DEGIANNY si cum a ajuns de la muzica clasica la house progressive-

DEGIANNY (Dumitrascu Gianni) este un nume important pe scena house progressive. Atât ca DJ, cât și ca producător. Atractia sa pentru muzica electronică a apărut încă din copilărie, el intrând în posesia primului sau sintetizator electronic analog încă de la 15 ani. Din acel moment s-a declansat un adevarat ,cosmar’ pentru parinti, colegi si prietenii sai. Acel sintetizator a devenit foarte rapid principala sa jucarie, camardul sau de nedespartit.

Acela a fost si momentul in care s-a facut primul pas catre muzica electronica, in defavoarea pianului, muzicii clasice. Au urmat ani de cautari, studiu si incercari sustinute pentru implementarea sunetelor electronice in muzica acelor vremuri. Niste vremuri extreme de ostile curentului nou, intr-o tara aflata sub un regim comunist. Cu toate acestea, a beneficiat de sustinerea unor oameni ce au crezut in talentul, daruirea si potentialul sau (prof. Constantin Manolescu, Beciu G., Zefir Berzovis Ghencea).

Primele sale aparitii pe scena s-au produs la 17 ani, interpretand diverse partituri de pian adaptate muzicii electronice. In scurt timp, DEGIANNY reuseste sa capteze un imens val de simpatie din partea publicului si dorinta din partea unor trupe rock de colaborare pe diverse proiecte muzicale. Devine claparul si orchestratorul a foarte multor banduri, solisti vocali.

In paralel cu multiplele colaborari, el infinteaza prima sa trupa, Tritium (1987). Trupa ce avea sa existe pana in anul 1992. 0 perioada prolifica atat in exprimarea sa electronica, cat si a sustinerii de multe concerte in diverse turnee si producerea sa artistica aproape zilnic pe scena clubului Bastos, patronat de casa de cultura a sindicatelor Slatina, Olt. Acea perioada a fost cu adevarat perioada de clara conturare a artistului ce avea sa devina.

Anii ’92 aduc o noua abordare, un nou inceput, un nou cerc de artsi cu care DEGIANNY interfereaza: Mihai Alexandru, Valeriu Ionescu, Nicola, Codrut Bendovski, Mario Dumitrescu s.a.m.d. Artsti ce au un urias rol in conturarea exprimarii artice DEGIANNY

Anii 1999 – 2000 reprezinta inceputul unei noi perioade profesionale. Se produc primii pasi in productiile de studio. Este cooptat in cel mai puternic studio de productie muzicala din Romania acelor ani. In mod succesiv urmeaza un traseu de schimbare a studiorilor muzicale, pana la infintarea propriului sau studio de productie muzicala. Studiourile cu care DEGIANNY colaboreaza foarte efficient sunt: studioul lui Raluca Blue Geans si cel al baietilor din Metrock pentru care reuseste sa produca un album nou in doar trei luni si jumatate. Un album incurajat, sustinut si produs sub tutela casei de discuri Adior Production. Casa de discuri patronata de Mr.Pincovici, cu care DEGIANNY stabileste si o adevarata prietenie.Urmeaza ca si promovare a materialului o suita de aparitii tv, interviuri in presa scrisa a acelor ani. Pentru acel moment, soundul albumului, albumul in sine prezenta o mare revolutie. O creatie de succes.

In paralel DEGIANNY semneaza si productii muzicale in zona de underground. De referinta, marea trupa: Ura De Dupa Usa, apoi albumul baietilor de la Mekanic Sef. Se produc tot mai multe coloane sonore in zona de publicitate, ceea ce ii aduc un contract peste ocean (sua).

In nici sase luni, el este indrumat sa construiasca pentru sine, sa urce pe scena, sa se afilieze unui top musical international puternic. Alegerea a fost ReverbNation Charts. Acela fiind un moment de maxima referinta. Practic o reinventare. Totul luat de la zero. Desi pasii au fost timizi si fara mari asteptari, surprizele au aparut foarte curand. Prima sa piesa urcata in platforma, avea sa-I aduca in pozitia de primii o suta dj’s in lume. Impulsionat, dar si sustinut de noii sai fani DEGIANNY isi canalizeaza toate resursele pentru a urca in topuri. Apar tot mai multe piese a le sale. Acela reprezinta adevaratul moment in care DEGIANNY intelege ca trebuie sa compuna propriile sale piese, sa remixeze hiturile dj’s daja consacrati. Armin Van Buren, Tiesto, Hardwell, ATB, Paul Van Dyk, etc. 

In primul sau an de debut in topurile ReverbNation, DEGIANNY reuseste sa incheie anul ca si Dj no 1 pt Romania. Dat fiind interesul scazut al publicului roman si foarte slaba mediatizare pentru muzica electronica, house, din al doilea an accepta sa repezinte in topurile internationale, Spania. Spania fiind si in ziua de azi reprezentata de romanul DEGIANNY.

Din 2014 pana in prezent (2021) DEGIANNY se instaleaaza cu autoritate in pozitia de Dj no 1 pentru Spania si pozitia de top ten mondial. Finalul anului 2020, il aduce pe DEGIANNY chiar in pozitia de Dj Numarul 1 Mondial. O performanta enorma pt care s-a muncit sustinut timp de sapte ani. Un vis devenit realitate. 

In paralel cu munca depusa in studiouri, DEGIANNY concerteaza in diverse cluburi, festivaluri. La inceput setup ul cu care el evolueaza in scena era format din multe claviaturi si sampler, apoi migreaza catre consolele de dj. DEGIANNY concerteaza in SUA, Spania, Franta, Japonia, Anglia, etc. 

In octombrie 2018 accepta sa devina principalul Dj al clubului Disco Pub H din Arrecife, Las Palmas, Spania. Pur si simplu, DEGIANNY este fascinat de minunata insula, de oamenii de acolo. In doar doua luni realizeaza ca vrea sa se stabileasca aici. Partial se intampla asa, dar in viata sa apare marea iubire, Iubirea este romanca, este din Romania. Fapt ce l-a determinat pe DEGIANNY sa se intoarca in Romania pentru o scurta perioada de timp. In realitate, stationarea in tara se prelungeste considerabil. Peste aceasta se suprapune perioada pandemica covid 19. Primele semnale ca piata muzicala mondiala este puternic afectata vin din statele unite, care comunica prin mail ca principalul eveniment la care DEGIANNY fuses invitat, se amana pentru anul viitor (2021). Este vorba de celebrul festival Ultra Music Festival (UMF) Miami, Florida, United States. Un festival de maxima referinta in viata fiecarui artist, dj. 

Perioada pandemica afecteaza profund viata fiecarui artist. Se suspenda toate festivalurile importante, se inchid cluburile. Exprimarea artistica se muta masiv in zona de online. Desi intuieste necesitatea ca si el sa faca acest lucru, DEGIANNY isi face aparitia online mai tarziu. In principal, el isi produce evenimentele online pe canalele sale sociale.

Foarte consecvent, este cu ora sa de streaming de duminica seara. DEGIANNY SUNDAY SUNSET PLAYLIST. Un playlist ales cu foarte mare grija si in fiecare duminica playlist nou. In principal, aici sunt rulate pistele productie proprie DEGIANNY si pistele unor colegi ai sai. Important (!)..fiecare pista jucata de DEGIANNY este obligatoriu totdeauna a fi fost remixata de el, inaintea streamingului. 

In mod paradoxal, un alt mare beneficiu adus de pandemie este decizia lui DEGIANNY de a iesi in piata cu un album nou, un album ce se vrea a fi cu adevarat valoros.Un album cu piste scrise foarte atent. Acest album se situeaza in zona genului electronic, progressive house. Album intitulat (sugestiv) Don’t Give Up ! Productia sa efectuandu-se in aproape un an. S-a vrut de la bun incept a fi un material cu adevarat valoros. Din perspectiva aceasta, DEGIANNY este extrem de incantat. Faptul ca a avut din nou timp sa petreaca foarte multe ore in propriul sau studio. Cumva si-a adus aminte de inceputuri. A compus foarte mult, a acordat timp studiului musical individual. 

 Desi au fost niste ani dificili, el este extrem de increzator in viitor si in muzica sa. Mai mult, si-a propus ca in viitor sa fie mult mai incisiv,sa mearga pana la capat. Sa nu se mai multumeasca, cu putin!

In prezent a semnat cu Succes Grup – o companie romaneasca de publicitate si PR care isi extinde aria de business si in industria muzicala.

Tot el ne spune ca a sosit timpul ca DEGIANNY sa scrie istorie. Se simte motivat si in pragul acelei maturitati muzicale.