De ce sa optezi pentru sticla in amenajarea unei locuinte?

Cand vine vorba despre amenajarea unei locuinte, accentul cade asupra aspectelor legate de confort si functionalitate. Departe de probleme vietii de zi cu zi, cu totii ne dorim un spatiu propriu in care sa evadam, dupa o zi lunga si agitata.

Cand vine vorba despre amenajarea unei locuinte, accentul cade asupra aspectelor legate de confort si functionalitate. Departe de probleme vietii de zi cu zi, cu totii ne dorim un spatiu propriu in care sa evadam, dupa o zi lunga si agitata.

Tot mai multe familii cauta un design modern, care sa reflecte pasiunile avute si care sa reprezinte o oaza de relaxare. Astfel, sunt cautate cateva elemente simple, cu linii drepte, care sa nu aglomereze spatiul. Se opteaza pentru nuante neutre, pudrate, elegante, iar elementele decorative se limiteaza la cateva piese de baza.

De ce sticla este atat de populara?

Dintre materialele de constructie cele mai apreciate pentru o locuinta moderna, tot mai des se intalneste sticla. Popularitatea acestui material se datoreaza faptului ca se adapteaza cerintelor unui numar mare de proprietari.

Sticla este un material foarte versatil, care asigura ca lumina naturala sa ofere o luminozitate mai mare in mediul interior, totodata oferind intimitatea dorita. Pentru a utiliza sticla in amenajarea unei locuinte, acest lucru se realizeaza foarte usor, deoarece nu este nicio regula in acest sens. Nu se poate da gres in combinatii cu alte materiale, fiind un material incolor.

Un perete despartitor din sticla ofera o atmosfera diferita, mai calda, mai familiala si mai luminoasa. Fie ca este vorba despre un panou separator din sticla, o masuta de cafea sau un obiect decorativ, stilul optat este reflectat prin bun gust, fara a fi necesare investitii costisitoare. De asemenea, se poate opta pentru o gama variata a decoratiunilor din sticla, lucru tot mai apreciat intr-o locuinta moderna.

Motive pentru a alege sticla, in defavoarea altor materiale

Multi proprietari de locuinte doresc sa poata realiza un design interior mai deosebit, cat se poate de minimalist, dar totodata modern si extrem de practic. O parte din acest lucru se poate realiza prin introducerea sticlei in mod armonios, prin comparare cu celelalte materiale.

In momentul in care se doreste optarea pentru crearea unor spatii mai lumioase care sa ofere o priveslista ampla asupra locuintei sau chiar a intregii cladiri, peretii cortina de sticla sunt potriviti. Mai mult, acest tip de pereti asigura o buna izolare termica si fonica.

Sunt persoane care prefera sa aiba usi de interior din sticla opaca sau care sa contina sticla in mare parte, deoarece asigura o buna luminozitate incaperii respective. Insa, in mediile umede, precum baia sau bucataria se opteaza, de regula, pentru usi din sticla, datorita faptului ca nu se deterioreaza in timp, spre deosebire de alte materiale.

Spatii versatile – opteaza pentru panouri culisante 

Fatadele cladirilor din sticla si aluminiu sunt tot mai cautate, fara a inceta sa fie un design de actualitate. Prin faptul ca sticla faciliteaza patrunderea luminii naturale, implicit va oferi un randament mai bun locatarilor, lucru ce contribuie la o stare generala de bine.

Panourile culisante din sticla ajuta la obtinerea unui aspect modern, atat prin spatii care se pot recompartimenta sau chiar pentru o extindere propriu-zisa. In momentul in care se doreste inchiderea unui spatiu exterior, precum terasa sau balconul, panourile de sticla reprezinta solutia optima.

Pentru transformarea spatiilor multifunctionale, sistemele de culisare din sticla ofera o solutie moderna, la indemana si accesibila. Mai mult, aceste sisteme moderne utilizeaza tehnologii avansate, precum garniturile magnetice dintre panou si sticla, care nu sunt estetic vizibile.

Accentul cade asupra detaliilor

Multe persoane isi doresc sa eficientizeze la maxim nivelul de luminozitate, in special in zonele intunecate, fara ferestre. Sticla mentine transparenta necesara unui spatiu de locuit, dar totodata ofera deschiderea necesara camerei, in special cand exista un hol lipsit de lumina naturala.

In ceea ce priveste partea de design, nu pot fi efectuate greseli atunci cand se opteaza pentru sticla. Nu este necesar sa se exagere cu acest material, insa cateva lucruri sau chiar niste decoratiuni bine alese, pot sa denote un anumit stil. Obiecte simple, precum o macheta de sticla, o statueta, un tablou, o masuta, o vaza sau chiar un acvariu cu pesti exotici, pot oferi un aspect personalizat, rafinat, elegant.

Pe langa efectul de luminozitate, sticla ofera si o imagine vizuala de marire a spatiului, oferind o delimitare subtila. In situatia in care se doreste un grad mai ridicat de intimitate, pot fi montate jaluzele pe un perete.