Cum să scapi de gândaci într-un restaurant

Compania DDD®Dezinsectie, Dezinfectie si Deratizare – oferă servicii de calitate la nivel național, având puncte de lucru în orașele București, Constanta, Timisoara, Cluj-Napoca, Targu Jiu și Panciu. Echipa noastră colaborează permanent cu autorități relevante din România din domeniul DDD și cu profesori veterinari, ingineri de mediu și biologi pentru a obține cele mai bune rezultate. Cu experiența și profesionalismul nostru, suntem pregătiți să venim în ajutorul restaurantelor infestate cu gândaci și să rezolvăm orice problemă de dezinsectie.

Gândacii sunt o pacoste pentru multe industrii. Ei transportă germeni, boli și pericole pentru sănătate în fiecare afacere în care locuiesc. Din păcate pentru industria restaurantelor, gândacii sunt mai răspândiți decât de obicei datorită creșterii oportunităților de alimente, apă și adăpost. 

De ce restaurantele suferă de obicei de infestări cu gândaci

Există multe motive pentru care un restaurant poate suferi de o infestare cu gândaci. Din fericire, majoritatea problemelor pot fi rezolvate cu ușurință. Următoarea este o listă neexhaustivă de factori care ar putea determina atracția gândacilor de restaurant:

 1. Depozitare necorespunzătoare a alimentelor: Alimentele nu sunt depozitate corespunzător în recipiente sigilate sau în zone protejate cu insectele.
 2. Eliminarea necorespunzătoare: Deșeurile alimentare sunt lăsate afară și nu sunt eliminate odată ce s-au terminat.
 3. Vase și suprafețe murdare: Gândacii sunt atrași de suprafețele și vasele care nu sunt curățate corect și regulat. Aceste suprafețe nu trebuie lăsate niciodată murdare peste noapte.

De ce este important ca restaurantele să acționeze rapid?

Deoarece gândacii poartă o multitudine de germeni și boli, este imperativ ca aceștia să fie ținuți departe de unitate. În plus, prezența gândacilor poate distruge reputația restaurantului tău, ceea ce poate duce la pierderi de afaceri pe termen lung. Deoarece o singură cutie de ouă poate conține 20 până la 40 de ouă și poate ecloziona într-o lună, este important să acționați rapid. Acele ouă eclozate se pot reproduce în decurs de șase săptămâni, creând o infestare înainte de a vă da seama.

Gândacii de bucătărie pot purta diverse bacterii, virusuri și paraziti care pot cauza boli. Printre acestea se numără:

 • Salmoneloza: o infecție bacteriana care poate provoca diaree, dureri abdominale, febra și vărsături.
 • E. coli: o infecție bacteriana care poate provoca diaree, dureri abdominale și febra.
 • Stafilococul auriu: o infecție bacteriana care poate provoca infecții ale pielii și ale tractului respirator.

Care sunt semnele comune de căutat pentru a determina dacă unitatea dumneavoastră are o infestare cu gândaci?

 1. Înveliș de ouă: învelișul gândacilor apar ca mici coji de culoare neagră, maro sau roșu închis.
 2. Excremente mici: excrementele de gândaci seamănă cu boabe mici de piper negru.
 3. Mirosuri uleioase puternice: Acesta este adesea descris ca fiind un miros de mucegai, înțepător, care se agravează pe măsură ce infestarea persistă.

Următoarele sunt cele mai comune zone în care semnele gândacilor pot fi găsite în bucătărie sau în apropiere:

 • Cosuri de gunoi
 • Chiuvete
 • Imbinări de pardoseală
 • Echipament de bucătărie
 • Goluri în perete
 • Prize electrice
 • Cutii electrice
 • Tuburi goale

Care este cea mai bună modalitate de a controla gândacii în unitatea alimentară?

Eliminați sursele de hrană, apă și adăpost

 • Păstrați mâncarea departe de pereți și la cel puțin 15 cm de podea pentru a împiedica gândacii să ajungă la mâncare.
 • Stabilirea si mentinerea standardelor sanitare; aruncați gunoiul și păstrați coșurile de gunoi curate.
 • Nu lăsați cutii pe podea. Este ok să aduceți cutiile și să le despachetați, dar nu le lăsați acolo. Gândacii, în special gândacii de bucătărie, tind să călătorească și să depună ouă în cutii. Acest lucru permite oricăror gândaci vii să se plimbe prin bucătărie și să depună ouă suplimentare pentru a cloci și a infesta bucătăria. După ce personalul restaurantului a terminat de despachetat, scoateți cutiile afară și apoi puneți-le în coșul de gunoi corespunzător

Consultați-vă cu o firmă DDD

Dacă gândacii au devenit mai mult decât o mică problemă și a apărut o infestare, este timpul să contactați un profesionist. 

Indiferent de industria în care vă aflați, gândacii sunt un dăunător urât, care poartă o varietate de boli. Cel mai bun mod de a ține acești dăunători departe de restaurantul dvs. este să mențineți un mediu curat și să rămâneți proactiv. Dacă descoperiți că infestarea a persistat, contactați un profesionist.

De ce sa alegi o firma profesionista pentru prestarea serviviilor de dezinsectie

Dezinsectia este esentiala pentru a tine gandacii departe de afacerea ta. Acestia reprezinta o amenintare pentru sanatatea si reputatia oricarui restaurant, de aceea trebuie combatuti in cel mai scurt timp posibil. Pentru a face acest lucru eficient si fara riscuri, este recomandat sa apelezi la serviciile unei firme specializate in dezinsectie. In continuare, iti prezentam cele mai importante motive pentru care ar trebui sa alegi o astfel de companie specializata in dezinsectie gandaci de bucatarie in loc sa incerci sa rezolvi singur problema.

 1. Expertiza – O firma de dezinsectie gandaci de bucatarie are experienta necesara si stie cum sa abordeze problema infestarii cu gandaci de bucatarie, putand astfel sa ofere solutii personalizate si eficiente.
 2. Utilizarea unor metode si produse de inalta calitate – Aceste companii utilizeaza metode si produse special concepute pentru a combate infestarea cu gandaci de bucatarie, asigurand astfel un grad ridicat de eficienta.
 3. Siguranta – Unele produse utilizate in dezinsectie pot fi periculoase pentru oameni si animalele de companie, de aceea este important sa fie utilizate cu precautie si doar de catre persoanele instruite in acest sens.
 4. Asigurare impotriva riscurilor – Firmele de dezinsectie ofera asigurari care acopera eventualele daune produse ca urmare a utilizarii produselor si metodelor de combatere a gandacilor de bucatarie.
 5. Durata de viata a tratamentului – Spre deosebire de solutiile de dezinsectie casnice, tratamentele oferite de firmele specializate au o durata de viata mai mare, asigurand astfel protectie pe termen lung impotriva infestarii cu gandaci de bucatarie.
 6. Economisirea timpului si banilor – In loc sa incerci sa combati singur infestarea, care poate fi o sarcina dificila si consumatoare de timp, apelarea la o firma de dezinsectie poate sa te ajute sa economisesti timp si bani.
 7. Prevenirea unei noi infestari – Firma de dezinsectie poate oferi sfaturi si solutii pentru a preveni o noua infestare cu gandaci de bucatarie.
 8. Servicii personalizate – In functie de necesitatile si specificatiile afacerii tale, firma de dezinsectie poate sa ofere servicii personalizate, adaptate nevoilor si cerintelor tale.
 9. Planuri de interventie periodice – Compania de dezinsectie poate sa ofere planuri de interventie periodice, pentru a tine sub control infestarile cu gandaci de bucatarie.
 10. Legalitate – Firmele de dezinsectie sunt autorizate sa ofere servicii in acest domeniu, respectand toate normele si regulile impuse de catre autoritati.

Dacă aveți probleme de gândaci în restaurantul dumneavoastră sau doriți să preveniți o infestare, Compania DDD® vă poate ajuta. Folosim cele mai eficiente metode de dezinsectie și deratizare, astfel încât să puteți fi sigur că afacerea dumneavoastră este protejată de orice problemă legată de gândaci și rozătoare. Contactați-ne astăzi pentru o evaluare gratuită și pentru a afla cum vă putem ajuta să protejați afacerea dumneavoastră.

Compania DDD®  livreaza cea mai bună experiență prin servicii rapide de dezinfectiedezinsectie si deratizare, eficiente si inovatoare la preturi competitive. 

Dispecerat general comenzi: 021/9662

Sediul central din Bucuresti021.345.06.88, 021.345.08.22, 0763.662.662 office@companiaddd.ro

Compania DDD® Bucuresti – Dezinsectie, Dezinfectie, Deratizare

Adresa este: Aleea Taifunului, nr.17, Sector 3, Bucuresti, 032328

Sediul Cluj: 0766.472.274 cluj@companiaddd.ro

Compania DDD® Cluj – Dezinsectie, Dezinfectie, Deratizare

Adresa: Str. Pajistei nr.49, Cluj-Napoca, Jud. Cluj, 400638

Sediul Timisoara: 0738.946.773 timis@companiaddd.ro

Compania DDD® Timisoara – Dezinsectie, Dezinfectie, Deratizare

Adresa: Str. Albastrelelor, nr.20, Timioara, Jud. Timis, 307200

Sediul Constanta: 0786.727.027 constanta@companiaddd.ro

Compania DDD® Constanta – Dezinsectie, Dezinfectie, Deratizare

Adresa: Str. Calarasi, nr.63A, Constanta, Jud. Constanta, 900178