Cum să ai picioare catifelate și fine ca mătasea!

Chiar dacă am intrat bine de tot în toamnă, iar până la iarnă nu mai avem prea mult de așteptat – mai ales dacă ne uităm la gradele pe care le arată termometrele de afară, asta nu înseamnă că nu trebuie să nu mai te îngrijești și să neglijezi anumite proceduri de înfrumusețare. A avea picioare frumoase, fine și catifeltate, nu ar trebui să fie o preocupare doar pe perioada sezonului estival, când majoritatea femeilor preferă să poarte ținute care să le dezvăluie cât mai mult din frumusețea naturală. Chiar și în sezonul rece această grijă pentru picioarele noastre trebuie să rămână constantă, și doar procedând în acest fel vom reuși să le aducem cât mai aproape de perfecțiune. Dacă și tu îți dorești același lucru, atunci rândurile următoare sunt pentru tine, deoarece îți vom dezvălui câteva secrete pentru a avea acele picioare catifelate și fine precum mătasea!

Nu uita niciodată de epilare

Una dintre metodele de înfrumusețare care nu trebuie niciodată neglijate este și îndepărtarea părului nedorit de pe anumite porțiuni ale corpului, în cazul nostru, picioarele. Din fericire, lucrurile au evoluat destul de mult în domeniu, așa că acum avem la dispoziție mult mai multe, și chiar mai eficiente metode de eliminarea a părului în exces. Cu siguranță, una dintre cele mai cunoscute, dar și mai eficiente metode este cea care presupune folosirea de ceara epilat. Recomandarea noastră este să apelezi la cea profesională, iar din kit-ul tău de epilat de acasă nu au voie să lipsească suficiente rezerve ceara pentru a fi mereu pregătită, în orice situație.

Exfoliere, pentru picioare fine

La fel ca și tenul, și picioarele au nevoie de un tratament care să le ajute să elimine mai ușor celulele moarte de la suprafața pielii. Aici intervine, ca de obicei, exfolierea, pe care o poți face foarte ușor, folosind anumite produse speciale de pe rafturile magazinelor de cosmetice, sau chiar utilizând ceea ce ai prin cămară: zahăr, mălai sau chiar zaț de cafea. În urma folosirii acestei metode, picioarele rămân fine și catifelate. De asemenea, este o procedură care este recomandată să fie folosită înainte de ședința de epilat, așa că nu o neglija.

Hidratează-te mai mult

În sezonul rece, majoritatea dintre noi nu acordăm importanța cuvenită hidratării. Total greșit, susțin specialiștii, care sunt de părere că în afară de cei doi litri de lichide consumați zilnic, o cremă cu efect hidratant aplicată pe picioare le va face pe acestea să arate pur și simplu perfect. Și, pentru că știm că vrei ceva mai mult, mai avem și un mic truc, de efect, pentru tine: puțin ulei de măsline, de argan sau de shea, nu doar că îți va ”hrăni” pielea, dar îi va oferi și un plus de strălucire, exact cum îți dorești.

Ține sub control celulita

Chiar dacă se spune că peste 90% dintre femei suferă de celulită, asta nu înseamnă că trebuie să o lași să își facă de cap. Prin urmare, folosește o cremă cu efect anticelulitic, mergi la salon pentru ședințe de masaj cu același efect, sau pur și simplu cumpără-ți o mănușă specială pentru masaj și o sticlă cu ulei cu efect calmant și începe ca zilnic să ai grijă așa cum trebuie de picioarele tale. Efectele vor fi de-a dreptul fantastice, iar la vară vei avea acele picioare perfecte, pe care ți le doreai.

Mai multă mișcare

Cu toate acestea, nu neglija niciodată mișcarea. Chiar și când nu ai timp să mergi la sală, poți să profiți de orice truc pentru a face mai multe exerciții fizice: urcă pe trepte și nu mai folosi ascensorul, mergi pe jos unde ai nevoie, sau pe bicicletă la serviciu, sau în timp ce ești în fața televizorului și urmărești emisiunea preferată, dă din pedalele bicicletei medicinale de acasă. Fă-ți o rutină din toate acestea și nu ți se va mai părea atât de dificil, iar picioarele tale vor fi de-a dreptul desprinse din revistele de frumusețe.