Containerele modulare si caracteristicile acestor structuri metalice

Atunci cand ne referim la un container modular discutam despre structura metalica a caror pereti de tip sandwich dispun de o grosime cuprinsa intre 3 si 14 mm. Datorita acestei grosimi a peretilor containerelor modulare, aceste structuri metalice pot fi oricand alegerea perfecta atat in cazul constructiilor temporare, cat si in cazul acelor constructii permanente.

Prelucrarea containerelor modulare

Realizarea unui container modular presupune asamblarea peretilor de tip sandwich astfel incat structura sa fie una solida si rezistenta chiar si in fata intemperiilor vremii. Peretii si acoperisul au la baza profile galvanizate si ulterior grunduite. Pentru a preveni procesul de coroziune ca urmare a expunerilor la diferiti factori de mediu, aceste containere modulare sunt vopsite, ceea ce sporeste rezistenta in timp. Izolarea termica a peretilor containerelor modulare este asigurata de spuma poliuretanica, iar la nivelul acoperisului de vata minerala.

Odata ce structura de baza a unui container modular este realizata si asamblata urmeaza compartimentarea acestei structuri, daca este nevoie si daca clientul solicita acest lucru. Compartimentarea permite adaptarea containerelor modulare pentru diferite utilizari, de la vestiare si spatii de adapost pentru santiere, la puncte de vanzare a biletelor, la cabine de paza si pana la spatii comerciale sau chiar locuinte private. Insa dincolo de compartimentare, anumite utilizari ale containerelor modulare necesita inclusiv amenajari interioare care sa asigure confortul necesar persoanelor care folosesc respectivele spatii construite pe baza de containere.

Finisajele interioare pentru un container modular pot insemna lambriuri din PVC la nivelul tavanului, parchet laminat pentru pardoseala, dar si tamplarie PVC pentru ferestre si usi. Avand in vedere ca anumite astfel de containere dispun inclusiv de grupuri sanitare, finisajele interioare pot cuprinde inclusiv faianta si gresie. Nu in ultimul rand vorbim despre racordarea la utilitatile necesare pentru un confort cat mai ridicat.

Utilizarea containerelor modulare

Daca pana acum nu ai avut in vedere posibilitatea de a folosi un container modular sau mai multe astfel de structuri modulare pentru spatiul pe care urmeaza sa il amenajezi sau pentru constructia pe care trebuie sa o ridici, atunci trebuie sa stii ca utilizarea acestor structuri metalice permite o foarte mare flexibilitate si adaptabilitate pentru un numar nelimitat de situatii. In acest sens un container modular poate fi folosit ca si o constructie de sine statatoare, dar la fel de bine poti apela la mai multe astfel de containere care pot fi unite in foarte multe moduri.

Fie ca ai nevoie de containere sanitare pentru amenajarea unor grupuri sanitare, fie ca ai nevoie de containere pentru birouri, in oferta firmelor specializate in proiectarea si comercializarea unor astfel de structuri metalice vei putea gasi exact ceea ce ai nevoie.