Construirea casei. Orice izolație cu spumă e la preț bun dacă analizezi așa lucrurile

Construirea unei case implică bani, timp și energie, inclusiv alegeri pe care ești nevoit să le faci. Pe partea de izolare a casei poți opta cu încredere pentru spuma poliuretanică fără să faci risipă de bani, fiindcă această izolație cu spumă are preț bun dacă privești lucrurile mai în ansamblu. Citește detaliile de mai jos și te vei convinge.

Izolațiile cu spumă sunt alese de oameni ca tine

Isoterm este o firmă de izolații care lucrează numai cu spumă poliuretanică pentru izolații termice (și cu spumă poliuree strict pentru hidroizolații). Deși această firmă este din București, are clienți în toată țara, oameni asemenea ție, care își construiesc o casă, care și-o renovează ori modifică și, exact ca tine, au grijă să nu facă plăți mai mari decât este cazul. Așadar, aleg spuma poliuretanică și aleg Isoterm pentru a o aplica.

În general, se cunoaște faptul că acest material cu caracter izolator, spuma poliuretanică, este cel care costă mai mult decât alte materiale precum vata minerală sau polistirenul. De multe ori, așa și este dacă ne referim strict la material.

Izolarea casei, o lucrare cu trei componente de cost

Materialul izolator nu poate ajunge de unul singur pe suprafețele casei. Meseriașii sunt aceia care fac ca acest lucru să se întâmple, ceea ce implică un cost de manoperă, pe care trebuie să îl iei în calcul. Tot meseriașii sunt aceia care știu că, spre exemplu în cazul vatei minerale, materialul este insuficient pentru a realiza o lucrare de izolație, cadrele de susținere fiind obligatorii, care se pregătesc mai înainte.

Dacă până aici este clar, află că o izolație cu spumă de preț mai mare ajunge o izolație care costă ceva mai puțin chiar decât una cu vată de preț mai mic! Ar putea fi un paradox, dar costul cu manopera poate diferi și, de asemenea, costul accesoriilor prin care devine posibilă aplicarea și fixarea materialului de izolație.

În cazul spumei poliuretanice nu este necesar niciun cadru de montat, niciun sistem de prindere și de fixare – spuma aderă prin pulverizare pe majoritatea suprafețelor atât timp cât sunt pregătite; spuma expandează și acolo rămâne, ajungând să facă corp comun cu peretele pe care se aplică, pe grinzi etc. Practic, izolarea cu spumă are doar două componente de cost: costul spumei și manopera.

O concluzie dincolo de prima impresie; alte argumente

Din cele de mai sus rezultă că te poți alege cu izolație spumă la preț bun. Implică o economie de costuri vizibilă și certă, care de cele mai multe ori răstoarnă prima impresie și determină un cost total cu izolația casei mai mic chiar decât un cost total cu izolația casei când se apelează la celelalte materiale folosite în acest scop.

O firmă care expune clar, concis și pe bază de cifre comparații între acest material-minune în izolații, spuma poliuretanică, și celelalte materiale de pe piață, poate mai cunoscute, este Isoterm. Dacă acest articol nu te-a convins pe deplin de faptul că, în general, o izolație cu spumă are preț decent, chiar mai mic, atunci materialele lor informative îți vor oferi noi argumente.