Cele mai frecvente întrebări ale românilor legate de încălzirea în pardoseală

Și câteva răspunsuri edificatoare

Există ceva magic în acea căldură aparte ce ne vine de sub picioare, nu-i așa? Care sunt avantajele unor astfel de instalații de încălzire (față de caloriferele convenționale)? Este potrivită această soluție climatului din România? Cum se obține această căldură? Toate aceste întrebări (și multe altele) sunt adresate de zeci de mii de români, în fiecare zi, în încercarea de a descoperi cât mai multe lucruri despre această componentă a locuinței lor. Iată ce am identificat noi, online, ca fiind cele mai populare căutări ale românilor:

  1. Cum se face? Cu ce se pot încălzi pardoselele?

Sistemele radiante de încălzire prin pardoseală produc căldură prin radiații termice. Prin încălzirea podelei (și nu a aerului înconjurător – precum fac clasicele calorifere), acestea furnizează căldură indirectă, difuză, care radiază din podea în sus. Această căldură este absorbită de obiectele din jur și, la rândul lor, ajută la încălzirea întregii camere. Pentru acest lucru se poate folosi atât energia electrică, cât și gazul metan.

  1. De ce să alegi încălzirea în pardoseală?

Fie că renovezi, fie că ai început o construcție nouă, acest sistem de încălzire se poate plia perfect pe nevoile tale! În plus, avantajele sunt uimitoare:

  • Este utilă și rentabilă, pe termen lung. Consumă energia mai eficient și are nevoie de mai puțină întreținere.
  • Încălzirea în pardoseală creează un mediu confortabil, în orice casă. Căldura se distribuie uniform în locuință – temperatura din camera poate atinge chiar și 25 grade Celsius.
  • Stopează circulația particulelor de praf în aer (cauză pentru alergii, astm sau alte afecțiuni).
  • Se obține un mediu cu o umiditate mai bună, fără predispoziții la mucegai.
  • Se poate controla și programa ușor, chiar și de la distanță, prin telefonul mobil.
  1. Ce este încălzirea electrică în pardoseală?

Spre deosebire de cea cu agent termic, aceasta instalație este aleasă îndeosebi în proiectele de renovare – nu crește mult înălțimea podelei și este mai ușor, mai rapid și mai ieftin de instalat. Cum funcționează? Cablurile electrice pentru încălzire sau covoarele de încălzire sunt conectate la sursa principală de energie electrică a clădirii. Este potrivită și la bloc! Cu siguranță! Poate fi folosită pentru parchet laminat? Da! Poate suplimenta o instalație de încălzire, în anumite camere (cum ar fi o baie)? Pentru un confort suplimentar, este o idee excelentă.

  1. Cu cât se înalță o pardoseală existentă, fără spargerea șapei?

Sistemul de încălzire Magnum HeatBord este ultra-subtire și ridică cu doar 1,2 cm podeaua. Manopera ia foarte puțin timp, șapa rămâne intactă și soluția funcționează perfect sub lemn, parchet laminat ori stratificat!

Cât de mult contează izolația termică a locuinței? Cum poți îmbunătăți eficiența energetică a casei? Cum alegi ce tip de încălzire ți se potrivește? Găsește răspunsul la toate aceste răspunsuri aici! Cere o ofertă personalizată pentru nevoile casei tale, bucurându-te de produsele olandeze premium Magnum Heating!