Cel mai mare festival dedicat Românilor de Pretutindeni va avea loc în luna septembrie în Republica Moldova

Cel mai mare festival dedicat românilor de pretutindeni va avea loc în curând în Republica Moldova. Pe 14 și 15 septembrie, români din toate colțurile lumii își dau întâlnire la Complexul Etno-Cultural VATRA, pentru a promova frumoasa cultură a neamului românesc.

Timp de două zile, oaspeții vor avea parte de un program extraordinar.  Pe scena mare a complexului vor urca artiști cu renume din România și din Republica Moldova, precum Irina Loghin, Fuego, Orchestra „Lăutarii”, acompaniată de maestrul Nicolae Botgros, Ion Paladi, Nicolae Glib, Surorile Osoianu, Nicolae Furdui Iancu, Grigore Leșe, Mariana Maloș, Fetele de la Botoșani, Cornelia și Lupu Rednic, Ionuț Fulea, ș.a.

„Unii oameni au viziuni de stânga, alții – de dreapta, mulți sunt apolitici. Asta însă nu-i împiedică să-și iubească Neamul și Țara. Românismul nu este o doctrină, este o trăire personală, de aceea, poate și trebuie să ne unească pe toți. Între 14 și 15 septembrie, românii de pretutindeni se adună împreună la Complexul etno-cultural VATRA, pentru a-și da mâna și a se cunoaște mai bine”, precizează organizatorii.

Pe lângă concertul propriu-zis, va fi organizată o paradă a portului popular, pentru a arăta lumii specificul vestimentar al tuturor provinciilor românești. Surprizele nu se opresc aici. Pe teritoriul Complexului VATRA vor exista mai multe spații amenajate, unde vor fi pregătite bucate specifice tuturor regiunilor.  De asemenea, vor avea loc concursuri între bucătari, iar publicul va putea alege care sunt cele mai gustoase mâncăruri tradiționale.

Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni este o continuare a celui mai grandios eveniment dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918 – Centenar Fest, organizat anul trecut de Complexul etno-cultural VATRA.

 Biletele pot fi cumpărate pe Afisha.md

 https://afisha.md/ro?eventId=6176

Mai mult detalii pe www.vatrafest.com
Tel: 079 55 11 33