Amenajează-ți casa ca un adevărat artist! Cum alegi culoarea perfectă pentru perdelele din fiecare cameră?

Dacă despre ochi se spune că sunt oglinda sufletului, în aceeași manieră, ferestrele pot „reflecta” atmosfera și energia din interiorul unei locuințe. De aceea, modul în alegi să decorezi ferestrele cu ajutorul perdelelor este foarte important. Pe lângă tipul materialelor din care sunt confecționate, dimensiunea și designul acestora, trebuie să mai ții cont de un aspect esențial: culoarea perdelelor.

Există o întreagă știință a culorilor care atestă faptul că alegerea cromaticii în designul interior ne poate influența starea de spirit. Așadar, te gândești să-ți amenajezi locuința și nu știi ce perdele să alegi pentru dormitor sau sufragerie? Descoperă la Hornbach.ro cea mai mare paletă de culori la textile pentru casă și profită acum de ofertele la perdele și draperii.

Citește mai departe pentru a afla ce culoare se potrivește mai bine cu specificul fiecărei camere:

Galben

Este o culoare solară, optimistă, ce încurajează comunicarea și creativitatea. Sufrageriile sunt spații perfecte pentru a avea perdele galbene, întrucât această nuanță va crea o senzație de căldură și familiaritate. Oaspeții tăi se vor simți la fel de confortabili ca la ei acasă.

Portocaliu

Această culoare aduce cu sine un sentiment de confort, optimism și te poate încărca cu multă energie pozitivă. De asemenea, se spune că portocaliul stimulează pofta de mâncare și ajută la digestie, fiind o alegere cromatică bună pentru draperiile din bucătărie.

Roșu

Prin excelență culoarea pasiunii, roșul este un stimulant puternic și face ca oamenii din acea încăpere să devină mai activi și comunicativi. Astfel, perdelele roșii pot fi perfecte atât pentru bucătărie, cât și pentru sufragerie. Cu toate acestea, această culoare nu se recomandă pentru spațiile de odihnă.

Albastru și turcoaz 

Asemenea mărilor și oceanelor, aceste nuanțe dau sentimentul de liniște și relaxare. Efectul calmant al tonurilor azure poate îmbunătăți vizibil stările emoționale. Din punct de vedere fiziologic, albastrul scade presiunea sanguină și ajută la combaterea insomniei și anxietății – o alegere perfectă pentru dormitorul tău!

Verde

Verdele este o culoare pașnică, fiind asociată cu natura și prospețimea. Perdelele verzi au un efect calmant asupra ochilor, pot asigura un somn liniștit și creează impresia de spațiu. Verdele este, de asemenea, potrivit pentru biroul de acasă, deoarece aduce noroc și sporește productivitatea.

Roz și violet

Culorile roz și violet au un efect pozitiv asupra relațiilor umane. Draperiile roz sunt ideale atât pentru sălile de studiu, cât și pentru dormitoarele copiilor, deoarece stimulează empatia și joaca. Violetul este asociat cu misterul și poate conferi un aer distins sufrageriei tale. Nuanțele mai deschise (lila) au un efect calmant asupra minții și invită la meditație.

Maro și gri

Aceste culori sunt asociate cu sentimentul de siguranță și simplitate. Perdelele bej sau gri vor crea senzația unei case practice, cu proprietari muncitori, fiind perfecte pentru camerele de zi sau holuri. Cu toate acestea, dacă alegi astfel de perdele, asigură-te că ai un design interior luminos, astfel încât spațiul să nu devină anost și impersonal.

Alb

Albul înseamnă puritate, demnitate, pace și fericire. Perdelele albe, ușor transparente, sunt perfecte pentru a crea o ambianță senină în sufragerie. Totuși, ferește-te de montarea perdelelor albe în locuri în care s-ar murdări cu ușurință, precum bucătăria sau baia!

Alegerea draperiilor pentru fiecare cameră este mai ușoară atunci când ții cont de specificul și semnificațiile culorilor. Decorează-ți casa cu ajutorul acestor perdele uimitoare și creează atmosfera benefică pentru starea ta de bine!

Surse foto: pexels.com