Când vreți să economisiți bani la factura de electricitate, trebuie să vă ocupați mai întâi de electrocasnicele din casa dvs. care sunt cele mai mari consumatoare de electricitate.
Când vreți să economisiți bani la factura de electricitate, trebuie să vă ocupați mai întâi de electrocasnicele din casa dvs. care sunt cele mai mari consumatoare de electricitate. S-ar putea să credeți că nu aveți timp sau bani pentru a face astfel de modificări radicale în utilizarea electrică. Dar, făcând acest lucru, ai putea economisi sute sau mii de lei la sfârșitul anului. Aceste 5 trucuri te vor ajuta să economisești bani pe cheltuielile electrice inutile. Sunt atât de ușor de făcut, încât nici măcar nu veți avea nevoie de un electrician sau de un om care să vă ajute.
Decuplează dacă nu folosești
Când ai folosit ultima dată acel DVD player în dormitorul tău? Sau televizorul suplimentar pe care îl ai în cealaltă cameră? Risipim cel puțin 200 RON pe an pe dispozitive electrice care sunt conectate în priză și nu sunt folosite. Chiar dacă nu utilizați ceva în prezent, tot irosește energie electrică. Pentru a economisi bani la factura de electricitate, nu uitați: dacă nu l-ați folosit de cel puțin o lună, deconectați-l!
Spală cu apă rece
Pe lângă economisirea banilor la factura electrică, există atât de multe motive pentru a nu vă spăla hainele cu apă fierbinte. În primul rând, apa fierbinte vă va micșora hainele și le va uza mai repede. În al doilea rând, apa fierbinte din mașina dvs. de spălat nu devine suficient de fierbinte pentru a ucide microbii. Uscatorul tau va face o treaba mult mai buna de a ucide microbii decat apa fierbinte din masina ta de spălat. În cele din urmă, încălzirea apei mașinii de spălat rufe este una dintre cele mai mari risipe de energie electrică și bani în casa ta.
Stinge luminile
Acest sfat este unul evident, dar mulți dintre noi sunt vinovați că nu l-au făcut. Ori de câte ori părăsiți o cameră, stingeți întotdeauna lumina. Este una dintre cele mai simple modalități de a economisi bani la factura de electricitate și a avea grijă de buget.
Păstrați-vă frigiderul la rece
Setează-ți frigiderul la 40 de grade. Mulți oameni vă vor spune să vă setați frigiderul între 35-38 de grade, dar chiar nu este nevoie de asta. Ați băgat vreodată mâna în spatele frigiderului și ați gasit batonul de unt înghețat? Menținerea temperaturii frigiderului setată prea scăzut va face ca acesta să funcționeze mai puțin eficient, costând bani și lăsând alimentele congelate.
Folosiți becuri LED
Trecerea de la becurile cu incandescență la LED-uri poate părea costisitoare, dar când vă gândiți cât de multă energie electrică consumă becurile cu LED-uri în comparație cu becurile cu incandescență pe durata de viață a fiecăruia, vă veți întreba de ce ați avut vreodată becuri incandescente în primul rând.
Multe LED-uri pot avea în medie 25.000 de ore de viată, în timp ce becurile cu incandescență țin aproximativ 750 de ore. Când luați în considerare câte becuri incandescente ar trebui să cumpărați în decurs de 25.000 de ore, costul achiziționării de noi becuri cu incandescență este uimitor. La acestea se adaugă și costul energiei electrice. Este nevoie de 1000 RON pentru a aprinde un bec incandescent timp de 25.000 de ore, spre deosebire de 200 RON pentru un LED.
Ca un ultim sfat află dacă facturile la utilități pot fi și ele negociabile, mai ales dacă locuiți într-un stat care permite alegerea furnizorului energiei, adică opțiunea de a alege între furnizorii de gaze naturale și electricitate. Chiar dacă sunteți limitat la o singură companie de utilități, pot exista modalități de a obține tarife mai mici sau de a vă reduce costurile lunare.
Dacă nu sunteți sigur că una dintre facturile dvs. lunare pot fi negociate pentru o ofertă mai buna, nu strică să întrebați. Nu ai nimic de pierdut în afară de câteva minute la telefon.