5 IDEI DE DECORARE A PEREȚILOR CASEI TALE

Finisajele decorative ale pereților reprezintă acel element important în designul casei tale, făcând-o confortabilă și primitoare.Există o multitudine de opțiuni și materiale pentru decorarea pereților casei, prezentate pe scurt în acest articol, prin care sperăm că te vom inspira în luarea alegerii potrivite pentru pereții casei tale.

5 Idei de decorare a pereților casei tale

1. Tencuială Decorativă

Tipul special de tencuială -imitația de pietre prețioase într-un interior casnic, datorită tehnologiei tencuielii decorative (venețiene), reînnoiește rândurile admiratorilor săi. Acesta are o componentă în două tonuri, prezentând un efect uimitor de strălucire în diferite grade de iluminare.

Tehnologia de aplicare a tencuielii decorative necesită o anumită abilitate. Anterior, peretele este împărțit condiționat în celule de 1 metru pătrat, apoi acoperit la întâmplare cu un strat subțire de tencuială. 

După 3-4 ore, când suprafața se întărește puțin și se aplică un alt strat de tencuială decorativă cu o spatulă glisantă specială. Procedura se repetă după câteva ore, iar după întărirea finală, suprafața este netezită cu hârtie argintă cu granulație fină.

Vezi aici :

2. Textura vopselei obișnuite

Vopseaua a încetat de mult timp să mai fie un lucru înfricoșător, în trecut puteai cumpăra doar consistențe puternic mirositoare, iar alegerea nuanțelor era limitată. În zilele noastre, există un număr foarte mare de culori: mată cretoasă, până la luciul strălucitor, fiind  realizate cu o bază de apă ecologică, acest lucru însemnând o uscare mai rapidă, un miros redus și proprietăți eco.

Acest tip de finisaj este utilizat în aproape toate camerele. Vopseaua poate fi aplicată uniform și texturat cu o rolă specială. Cu vopsea poți decora de la pereți, pardoseli și tavane la mobilier, plinte și șoproane etc.. Dar această metodă de finisare are și provocările sale. Pereții trebuie să fie bine pregătiți înainte de vopsire, trebuie să fie perfect uniformi. 

Un beneficiu al unei lucrări de zugrăvire cu vopsea este acela că, poți schimba culoarea peretelui cu mare ușurință. Dar dacă ați ales o nuanță nouă, nu o aplicați peste cea veche, ci asigurați-vă că aplicați mai întâi primerul.

3. Panouri decorative

Panourile decorative pentru pereți sunt acel tip de finisaj simplu și practic. Ele sunt fabricate din diferite materiale ( PVC, MDF, vinil de ipsos și gips, bambus, plută și sticlă),fiind disponibile într-o gamă largă de culori. 

Acestea pot fi făcute moi sau tari și se poate alege orice design. Însă nu uita că, atunci când decorul este mai voluminos, este și mai greu de curățat și întreținut.

Panourile sunt durabile, ușor de întreținut și de înlocuit, în cazul în care o piesă se deteriorează. Fiind ușor de instalat și nefiind nevoie să se niveleze pereții, panourile decorative pentru pereți acoperă orice imperfecțiune.

4. Decorarea pereților cu cărămidă decorativă

Acum ceva timp un perete de cărămidă obișnuia să sugereze ruină sau pereți nefinisati, astăzi este unul dintre cele mai populare tipuri de decorare a pereților. Unul dintre motivele popularității sale este că, poate fi integrat în aproape orice interior. Se poate alege aproape orice culoare și formă. 

Cărămida decorativă are o serie de avantaje: compatibilitate ecologică, siguranță la foc, durabilitate și instalare ușoară.Dacă îți dorești o mansardă, cărămizile decorative sunt soluția ideală. Aceasta va ocupa doar un centimetru din fiecare perete, dar va imita perfect zidăria veche, autentică.

5. Decorarea pereților cu tapet

Tapetul este unul dintre cele mai populare tipuri de decorare a peretilor. Există multe opțiuni: hârtie, vinil, textile, tapet de sticlă, tapet lichid, tapet foto, tapet acrilic. Iar dintre ele puteți alege pe cea potrivită: normală sau lavabilă, rezistentă la ardere, rezistentă la apă.

Unul dintre avantajele lor este că sunt foarte bune pentru a ascunde imperfecțiunile minore ale pereților. De asemenea, poate fi aplicat fără a fi nevoie de un meșter.  

Informațiile din acest articol au fost special redactate pentru a te ajuta pe tine, cel/cea care dorești să îți reîmprospătezi aspectul pereților casei tale și să le oferi un aspect atrăgător și primitor pentru tine și oaspeții tăi.

Pe noi ne găsești pe Vindem-ieftin.ro , acolo unde materialele de construcții pentru casa ta sunt la un click de proiectul casei tale sau de ce nu, de renovarea ei.

Transportul este din partea casei, iar informațiile sunt oferite de o echipă de consultanți specializați în domeniul materialelor de construcții

Nu ezita să ne vizitezi pe vindem-ieftin.ro., acolo unde, din materialele de construcții poți crea un adevărat ACASĂ.